Sultan IŞIK ATALAN

Klinik Psikolog Sultan IŞIK ATALAN

İstanbul doğumlu olan Sultan Işık Atalan, lisans eğitimini George Mason Üniversitesi Psikoloji Bölümünde ana dal ve Küresel İlişkiler Bölümü’nde yan dal yaparak 2010 yılında tamamlamıştır. İlk yüksek lisansını İstanbul Şehir Üniversitesi Kültürel Çalışmalar alanında yapmış, ikinci yüksek lisansını da aynı üniversitenin Klinik Psikoloji alanında tamamlamıştır. Yüksel lisans tez konusu “Erken dönem uyumsuz şemalar ile erteleme davranışı arasındaki ilişki : Şema terapi modelinde bir inceleme” dir.
Klinik Psikoloji alanında doktora eğitimi ile akademik çalışmalarına devam etmektedir.
Yetişkin ve çiftler uzmanlık alanıdır.
Psikoloji alanında almış olduğu birçok eğitim bulunmakla birlikte, Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar’dan Bilişsel Davranışçı Terapi, Dulwich Center eğitmenlerinden Narrative Terapi, Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden EMDR eğitimi ve yüksek lisans döneminde Prof. Dr. Gonca Soygut Pekak’tan “Şema Terapi” eğitimleri öne çıkanlardır.
Şema terapi, Narrative terapi ve EMDR terapisi metotlarını kullanmaktadır.
Terapistliğin yanı sıra, Lacivert Dergi kurucularından olup 2 yıl boyunca derginin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini başarıyla yürütmüştür. Ardından belediyede 1 yılı aşkın süre terapist olarak yetişkin ve çiftlerle çalışmış olup, gönüllü olarak mülteci kamplarında görev almıştır.
2017’de Türkiye’nin öncü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay’da Genel Müdür Yardımcılığı ile başlayan görevini, 2018 yılı itibariyle Yeşilay Genel Müdürü olarak devam ettirmiştir. Türkiye genelinde 81 ilde olması planlanan bağımlı danışanlar ve ailelerine ayaktan psiko-sosyal destek veren Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin (YEDAM) kurulum ve yönetim süreçlerini yürütmüştür.
Üniversite yıllarında ve sonrasında birçok projede gönüllü psikolog olarak görev almıştır.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Danışma Kurulu üyesidir.
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Komisyonu ve Dünya Sağlık Örgütü gibi alanında önemli kuruluşların her yıl düzenlediği pek çok ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyuma katılım göstermiş, konuşmacı olarak yer almıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

İletişim:
sultan.isik@gmail.com